شاید شما هم درباره دیوارهای سبز جاندار شنیده باشید. ممکن است این‌گونه فکر کنید که این‌ها چیزی جز طراحی که به‌تازگی مد شده است نیست. اما حقیقتاً باید گفت که ایده اولیه دیوار سبز به سال 1930 بازمی‌گردد و بر اساس یک الهام علمی تخیلی شکل‌گرفته است.

اما طولی نکشید که این نوع دیوارهای زیبا موردعلاقه شرکت‌های معماری قرار گرفتند و آن‌ها سعی کردن که از این دیوارها در طراحی‌های خود استفاده کنند. و اما ما در اینجا سعی کرده‌ایم به طول کامل درباره این سازه‌های زیبا و جاندار و سبز توضیح بدهیم و به سؤال‌های رایجی که درباره این دیوارها شنیده‌ایم پاسخ بدهیم. این سؤال‌ها به ترتیب زیر هستند و شما می‌توانید پاسخ همه آن‌ها را به ترتیب بخوانید و اطلاعاتتان را راجع به این دیوارها افزایش بدهید.

  1. دیوارهای سبز چه چیزی هستند؟

    درواقع دیوارهای سبز پنل‌های گیاهانی هستند که به روش هیدورپونیک (hydroponics) و به شکل عمودی رشد می‌کنند. در روش هیدروپونیک گیاه بدون نیاز به خاک و توسط مواد معدنی به حالت عمودی قرارگرفته و رشد می‌کند. این دیوارها می‌توانند هم به شکل پنل‌های مجزا به‌عنوان دیوار قرار بگیرند و هم می‌توانند روی دیواری که از قبل وجود دارد نصب شوند. علاوه بر واژه “دیوار سبز” به این نوع دیوارها باغچه عمودی، دیوارهای جاندار و یا اکووال (ecowall) نیز گفته می‌شود.

  2. دیوارهای سبز از چه چیزی ساخته‌ شده‌اند؟

    دیوارهای سبز جاندار شامل گیاهانی هستند که قبلاً در یک دمای معتدلی رشد کرده‌اند و سپس روی دیوار ساختمان‌ها قرار داده می‌شوند. این دیوارها به‌عنوان زیبا کردن فضای داخلی و بهره بردن از مزایای گیاهان استفاده می‌شوند.

    یک دیوار سبز از ساختارهای متعددی درست می‌شود که بعداً در بخش‌های جدایی به یکدیگر مونتاژ می‌گردد و به‌راحتی گیاهان را در حالت عمودی نگه می‌دارد و فضای مناسبی را برای رشد آن‌ها به وجود می‌آورد. برخی از دیوارهای سبز همچنین شامل یک سیستم آبیاری خودکار هستند که به گیاهان این امکان را فراهم می‌کند تا به‌طور خودکار سیراب شوند.

    محصولات دیوارهای سبز در ساخت خود از تنوع گیاهان متعددی بهره می‌برند که بر پایه سلایق مشتری و نیازهایشان، گزینه‌های متعددی را درزمینه‌ی نصب و نگهداری پیش روی آن‌ها قرار می‌دهند.

  3. دیوارهای سبز چه کاربردی دارند؟

    دیوارهای سبز ازلحاظ ساخت فرق زیادی با دیوارهای معمولی ندارند. یعنی یک ساختار اسکلتی دارند که بخش‌های مختلفی که دارای گیاهان و گل‌هایی هستند که دیوار را مزین می‌کنند روی آن سوار می‌شوند. سیستم عملکرد این دیوارها بسته به تنوع آن‌ها کاملاً با یکدیگر متفاوت هستند. برای مثال برخی دیوارها دارای لوله‌های پنهان برای آبیاری است تا گیاهان به‌طور کارآمد آبیاری شوند و برخی دیگر نیز به‌طور دستی آبیاری می‌شوند.

    حالا بپردازیم به کاربرد دیوارهای سبز. همان‌طور که می‌دانیم گیاهان دی‌اکسید کربن موجود در فضا را گرفته و به‌جای آن اکسیژن خالص و ناب را به ما هدیه می‌بخشند. دیوارهای سبز نیز علاوه بر این ویژگی مهمی که گفته شد، روح تازه‌ای به فضا می‌بخشند و طراحی داخلی محل موردنظرمان را زیباتر می‌کنند و از طرفی دیگر باعث می‌شوند احساس بسیار خوب تازگی و طراوت در شما ایجاد شود و محیط کاری را به فضای بسیار خوبی برای فعالیت کردن مبدل می‌کنند.

  4. دیوارهای سبز چه زمانی ابداع شدند؟

    ایده دیوارهای سبز برای اولین بار توسط شخصی به نام استنلی هارت وایت Stanley Hart White در سال 1983 مطرح شد، اگرچه نام پاتریک بلانس Patrick Blanc بیشتر از او در این صنعت مشهور شد. بعد از ساختن معروف‌ترین دیوار سبز در موزه‌ای واقع در پاریس به نام (Musee du Quai Branly)، او دیواری دیگر به نام دیوار نباتی (vegetal wall) را که نشانگر یک تحول عظیم در معماری آن زمان بود را به نمایش گذاشت.

    دیوارهای سبز نسل دیگر تلفیق بی‌نظیر گیاهان با معماری هستند. اما یک نوع تلفیقِ کاملاً متفاوت با گل پیچکی که قبلاً بسیاری آن را روی دیوار بیرون نمای خانه خود پروش می‌دادند. در اینجا دیگر گیاه بخشی از دیوار نیست و برعکس دیوار بخشی از گیاه است و به‌عبارت‌دیگر دیوار به‌طور کل از جنس گیاه است.

    این ساختار معجزه‌آسا و حیرت‌انگیز طبیعت را وارد فضای داخلی‌تان می‌کند. ازآنجایی‌که با صنعتی شدن و افزایش ماشین‌آلات آلودگی هوا نیز افزایش‌یافته است، این کار بی‌نظیر می‌تواند این روند را برعکس کرده و پاکیزگی و نشاط و سلامت را دوباره به ما ببخشد. چنین ترکیب بی‌نظیر طبیعت و معماری می‌تواند دوباره باعث آشتی انسان و طبیعت شود.

  5. دیوارهای سبز چه مزایایی دارند؟

    ازآنجایی‌که خیلی وقت است با صنعتی شدن، فضاهای سبز بسیاری را ازدست‌داده‌ایم، دیوارهای سبز جاندار می‌تواند جایگزین این نقصان و جای خالی باشد که امروز در زندگی همه‌مان بسیار مشهود است. علاوه بر همه این‌ها این دیوارها می‌توانند سطح سلامت و روحیه ما را افزایش بدهند.

  6. چه زمانی می‌شود از دیوارهای سبز در فضای داخلی استفاده کرد؟

    معمولاً از دیوارهای سبز برای فضاهای داخلی شرکت‌ها و خانه‌هایی که می‌خواهند یک فضای منحصربه‌فرد و معماری متفاوتی داشته باشند استفاده می‌شود. یک دیوار سبز گزینه مناسبی برای مکان‌های تجاری است که می‌خواهند به‌واسطه فضای سبز و زیبای داخلی‌شان از کسب‌وکارشان لذت ببرند و کمتر فضای استرس‌آور کاری را تجربه کنند. دیوارهای سبز، رنگ و بوی طبیعت را به فضای داخلی مخصوصاً به لابی، اتاق برگزاری جلسات، راهرو و پذیریش و … می‌دهند. یک دیوار سبز حس طراحی زیست‌گرایانه را به همگان القا می‌کند، جذابیت و احساس مثبتی که مردم نسبت به عادت‌ها و فعالیت‌ها و تمام چیزهایی که در طبیعت تجربه کرده‌اند را از این دیوارها دریافت می‌کنند. بعلاوه، دیوار سبز خلاقیت را افزایش می‌دهد و روحیه کاری را در محل کار بالا می‌برد.

  7. دیوارهای سبز چه کمکی به محیط‌ زیست می‌کنند؟

    دیوارهای سبز همانند تأثیر مثبتی که گیاهان و درختان روی کره زمین ‌دارند، تأثیر مثبتی روی محیط‌زیست دارند. گیاهان موجب تصفیه هوا می‌شوند و کمک می‌کنند آلودگی تا حد قابل‌توجهی کاهش پیدا کند. همچنین باعث می‌شوند دی‌اکسید کربن در هوا کاهش پیداکرده و به‌نوعی آلودگی‌ها را می‌پالایند و هوایی تمیز و قابل‌تنفس به ما می‌دهند.

  8. دیوارهای سبز چگونه کیفیت هوا را بهبود می‌بخشند؟

    از زمان انقلاب صنعتی و دستاوردهای مدرنیته آلودگی هوا نیز بیشتر شد. در نواحی پرجمعیت گازهای آلوده و مضر در حال سمی کردن هوای تنفسی‌مان بود و امروزه نیز این روند نابودگر در حال ادامه است. اما ما می‌توانیم با استفاده از طبیعت این روند را برعکس کرده و جلوی آسیب‌های شدید را بگیریم. این اتفاق طبیعی همواره با افزایش درختان و گیاهان در محیط‌زیست افزایش پیدا می‌کند و هرچقدر که تعداد گیاهان و درختان بیشتر شود همان‌قدر نیز هوای تنفسی اطرافمان تمیزتر و سالم‌تر خواهد بود.

    مطالعه اخیر روی این موضوع که آیا سازه‌های سبز روی فضاهای شهری و کیفیت زندگی و سلامت افراد تأثیر دارد یا نه، نشان داده است که دیوارهای سبز تأثیر بسیار زیادی روی کیفیت زندگی شهری و سلامت مردم‌ دارند. این‌گونه می‌توان گفت که این دیوارها دی‌اکسید نیتروژن را به‌شدت کاهش داده و چیزی حدود 40 تا 60 درصد این مقدار را کاهش می‌دهد.

    اما فقط مسئله آلودگی‌های خارج از فضایی که در آن نفس می‌کشیم نیست و مهم‌تر از همه آلودگی‌های فضای داخلی هم هست که گیاهان می‌توانند تا حد قابل‌توجهی از آن‌ها جلوگیری کنند.

    امروزه چیزی به نام سندرم بیماری ساختمان (Sick building syndrome) مطرح‌شده است که در دوران مدرن بسیار باب شده است. گازهای داخلی و سمی که از مبلمان گرفته تا خروج گازها از مواد ساختمانی استفاده‌شده در ساختمان، ترکیبات آلی فرار، کپک، خروج نامطلوب مولکول‌های ازون (تولید جانبی دستگاه‌های اداری)، مواد شیمیایی صنعتی و … باعث بیمار کردن تدریجی ما هستند. این نگرانی شامل تمام کسانی می‌شود که در یک محیط سرپوشیده و یا در اداره‌جات مشغول به کار هستند و امروزه 80 الی 90 درصد مردمان آمریکای جنوبی درخطر سندرم بیماری ساختمان قرار دارند.

    درواقع مواد سمی بسیاری از فضای داخلی‌مان در حال نشئت گرفتن هستند که شامل فرمالئید، ترکیبات آلی فرار، تری کلروتیلن، مونوکسید کربن و مواد نفتی هستند. اما پرورش و نگهداری گیاهان طبیعی در محیط داخلی می‌تواند این گازهای سمی را خنثی کرده و سلامت فردی را افزایش دهد.

  9. مزایای بصری دیوارهای سبز چه مواردی هستند؟

    متأسفانه هرچقدر که جامعه مدرنیته‌تر شده و پیشرفت کرده است، همان‌قدر هم ازلحاظ زیبایی و بصری دچار پسرفت شده است. اما در این میان ظهور دیوارهای سبز، به طراحی‌ مدرنی که مدتی است رو به انحطاط است رنگ و روح تازه‌ای بخشیده است. دیوار سبزی که خوب طراحی‌شده باشد نمای ساختمان را زیباتر می‌کند و بافت و جلوه زیبایی به آن می‌بخشد. هر دیواری می‌تواند بسته به محیطی که قرار است در آن نصب شود متفاوت باشد و از گیاهان و رنگ‌ها و سبک‌های مختلفی استفاده کنند.

  10. آیا دیوارهای سبز می‌توانند در هر شرایط آب و هوایی سالم بمانند؟

    بعضاً گونه‌های مخصوصی برای فضای بیرونی ساختمان‌ها انتخاب می‌شود تا بتوانند با تمام شرایط سخت مثل برف و باران و … دست‌وپنجه نرم کرده و سرحال بمانند و تحت این شرایط است که می‌تواند به این سؤال پاسخ نسبتاً مثبتی داد و گفت که برخی گیاهان در مقابل شرایط سخت مقاوم هستند و می‌توانند به عمر خود ادامه بدهند.

    اما به‌طور کل هر نقطه‌ای در خانه دمای متفاوتی دارد و تا دیواری در محلی نصب نشود به‌طور دقیق نمی‌تواند در مورد بقای آن نظر داد. به همین دلیل است که مراقبت و نگهداری در سال اول نصب این دیوار بسیار مهم است، چراکه شما دقیقاً با غلق‌های نگهداری آن کاملاً آشنا می‌شوید و نسبت به موقعیت مکانی و شرایط دیگر به گیاهتان رسیدگی می‌کنید.

    دیوارهای سبز آینده خوبی در طراحی معماری دارند و موجب افزایش سطح سلامت و روحیه افراد می‌شوند. این دیوارها یک انقلاب نوظهور در عرصه طراحی و معماری‌اند که قصد دارند به عمر بتن و سایر مصالح سخت و بی‌روح خاتمه بدهند و صلح و زیبایی طبیعت را به فضاهای شهری و بازگردانند.

  1. 1
    آیا دیوارهای سبز برای ساختمان‌ها هم مناسب هستند؟

    ساختمان‌های مسکونی اصولاً با تغییر درجه حرارت زیادی روبه‌رو هستند و دیوارها به خاطر تحت تأثیر قرار گرفتن این تغییر ناگهانی به‌مرورزمان دچار شکاف و ترک و تخریب می‌شوند. از طرفی دیگر اگر بخواهیم این ایده را در فضای بیرونی خانه اجرا کنیم باید در نظر داشته باشیم که اصولاً دیوار بیرونی خانه یک دژی محافظ در برابر برف، باران، سرما، گرما، اشعه ماورای بنفش خورشید و … است. پس بالطبع نمی‌توان گیاهانی را که در مقابل ناملایمات جوی به‌راحتی از بین می‌روند را در فضاهای بیرونی استفاده کرد.

  2. 2
    آیا دیوارهای سبز می‌توانند مصرف انرژی را کاهش بدهند؟

    تحقیقات نشان داده است که مناطق پایتخت‌نشین و اطراف آن گرم‌تر از مناطق روستایی هستند. این افزایش دما تأثیر منفی روی محیط‌زیست دارد. اما دیوارهای سبز کمک می‌کنند تا این مشکل تا حد قابل قبولی کمتر شود. همچنین برخلاف مصالحی مانند آجر و یا بتن که نور خورشید را جذب می‌کنند، گیاهان برعکس این انرژی را در خودشان نگه نمی‌دارند و آن را دفع می‌کنند. بنابراین دیوار سبز می‌تواند موجب شود در تابستان فضایی خنک برای همه به وجود بیاید. اما مزایای دیوارهای سبز فقط به خنک کردن فضا در تابستان ختم نمی‌شود. بلکه، این پنل‌های سبز حتی در زمستان نیز به‌عنوان عایق عمل کرده و مصرف انرژی و هزینه‌های آن را نیز کاهش می‌دهد.

  3. 3
    دیوارهای سبز چگونه می‌توانند میزان سروصدا را کاهش بدهند؟

    به‌طور متوسط در آمریکا و اروپا گیاهان در مسیرهای پرسروصدا قرار داده می‌شوند تا سطح سروصدا را کاهش دهند. دیوارهای سبز نیز همین تأثیر مثبت را ایفا می‌کنند. چراکه گیاهان به‌طور طبیعی صداهایی که فرکانس بالا (صدهای زیر) و فرکانس پایین (صداهای بم) را مسدود می‌کنند و اجازه عبور و منعکس شدن به آن‌ها نمی‌دهند و کمک بسیار زیادی برای کم کرد صدا در محیط دارند و به‌عبارتی‌دیگر نقش یک آکوستیک طبیعی و حرفه‌ای را در فضا ایفا می‌کنند. این کار می‌تواند تحول عظیمی در زندگی‌های پرسروصدا و شلوغ شهری ایجاد کند.

  4. 4
    آیا دیوارهای سبز ارزش مالی بنا را افزایش می‌دهند؟

    شورای ساختمان‌های سبز در ایالات‌متحده آمریکا یک برنامه‌ای با عنوان LEED “تصدی انرژی و طراحی محیطی” را باهدف کمک به توسعه طراحی، ساخت و بهره‌برداری ساختمان‌های سبز را با اهداء مدرک بین‌المللی معتبر با همان نام فراهم کرده است. هر دو صاحبان املاک مسکونی و تجاری می‌توانند مدرک معتبر LEED را دریافت کنند و از امکانات آن بهره‌مند شوند.

    در روند تلاش برای دریافت این مدرک قطعاً دیوارهای سبز نقش بسزایی خواهند داشت. اما باید خاطرنشان کرد که این دیوارها باید از سیستم آبیاری کارآمد بهره‌مند باشند که نشان‌دهنده تخصیص و اهمیت قائل شدن شرکت‌ها به مسئله راه‌کارهای محیط‌زیست دوستانه و مداوم باشد. بدون شک، داشتن چنین شرایط و مدرکی روی ارزش مالی املاک تأثیر خواهد داشت. چراکه به این نوع بناها اعتبار مدرن و درعین‌حال سودمند بودن را می‌دهد.

  5. 5
    آیا دیوارهای سبز برای روحیه کارکنان مناسب هستند؟

    ما قبلاً به این موضوع اشاره کردیم که ازلحاظ زیست‌محیطی و فیزیکی گیاهان چه نقش مهمی روی سلامت انسان دارند. اما مطالعات نشان داده‌اند که حتی تماشای گیاهان در محیط کاری احساس رضایت شخصی را افزایش می‌دهد. به همین دلیل نصب دیوارهای سبز در محیط‌های کاری به کارکنان چنین پیامی می‌دهد که مسئولین آنجا به فکر زیباتر شدن محیط کاری آن‌ها هستند و به جزئیات توجه ویژه‌ای دارند.

  6. 6
    دیوارهای سبز چگونه رشد می‌کنند؟

    دیوارهای سبز به روش عمومی هیدورپونیک (که قبلاً در مورد آن توضیح داده شد) و به شکل آبیاری قطره‌ای رشد می‌کنند.

  7. 7
    از چه نوع گیاهانی در دیوارهای سبز استفاده می‌شود؟

    ازآنجایی‌که هر دیوار سبزی ازلحاظ طراحی برای یک پروژه خاصی متفاوت است، پس نوع آن‌ها نیز باهم کاملاً فرق دارند. گیاهانی که در فضای داخلی استفاده می‌شوند با گیاهانی که در فضاهای خارجی ساختمان قرار می‌گیرند کاملاً متفاوت هستند. معمولاً گیاهانی مناسب فضای داخلی هستند که در محیط‌های گرمسیری مثل نواحی جنوبی به‌خوبی رشد می‌کنند.

    گیاهانی که در فضای خارج ساختمان قرار می‌گیرند بر اساس منطقه و آب و هوایی که در رشد گیاه تأثیر دارد متفاوت‌اند. معمولاً گیاهانی می‌توانند در فضاهای بیرونی ساختمان‌ها دوام بیاورند که از ناحیه‌ای انتخاب‌شده باشند که در ارتفاع بالاتر از سطح دریای آن منطقه رشد می‌کنند.

  8. 8
    کدام گونه‌ی خاصِ گیاهی بهتر در دیوارهای سبز رشد می‌کند؟

    معمولاً گونه‌های معمولی گیاهان می‌توانند در دیوارهای سبز رشد کنند و نوع خاصی برای این دیوارها وجود ندارد. اما هرچقدر که این گونه‌ها دیرتر پژمرده شوند و تحمل بالایی داشته باشند همان‌قدر برای دیوارهای سبز مناسب‌ترند. برای مثال برخی گیاهانی وجود دارند که به مقدار زیادی آب نیاز دارند و به‌محض اینکه مدت کوتاهی آب به آن‌ها نرسد سریع پژمرده می‌شوند و برعکس گیاهانی هم هستند که با مقدار کمی آب همچنان سرسبز باقی می‌مانند و تغییر خاصی در آن‌ها رخ نمی‌دهد. بالطبع نوع اول گیاهان برای دیوارهای سبز مناسب نیستند و نوع دوم یعنی گیاهانی که سرسخت و مقاوم هستند برای این کار کاملاً مناسب هستند.

  1. 1
    آیا باید ویژگی خاصی در طراحی دیوارهای سبز مدنظر گرفته شود؟

    دیوارها می‌توانند طبق نیازهای مشتریان با بهره گرفتن از توصیه‌های تخصصی طراحی شوند. این بدان معنا است که عوامل متعددی وجود دارند که در تصمیم‌گیری در مورد طراحی کلی که شامل بحث‌های پیرامون اینکه کدام گیاه در کدام منطقه مناسب‌تر است و می‌تواند به‌طور مفیدی رشد کند تأثیر می‌گذارد.

  2. 2
    آیا انواع خاصی از دیوارهای سبز وجود دارد؟

    دیوارهای سبز اصولاً بر اساس پنل‌های قابل‌حمل و یا به‌صورت طبقه طبقه و یا ایستا موجود هستند که برای هر محیط خاصی، از نوع خاص آن‌ها استفاده می‌شود.

    • سیستم پنلی: معمولاً در این سیستم گیاهانی که از پیش پروش داده‌شده‌اند داخل پنل‌هایی گذاشته می‌شوند و در هر آب و هوایی قادر به رشد و بقای خود هستند.
    • دیوار وِرسا (VersaWall): در این دیوار که جایگاه بسیار محبوبی در طراحی فضاهای داخلی دارند، با استفاده از گلدان‌هایی با چند درجه انحراف به سمت بالا در جای مخصوص و خالی خود داخل دیوار قرار می‌گیرند و در کنار هم دیوار زیبای سبز را تشکیل می‌دهند.
    • دیوارهای ایستا و عمودی: یکی از رایج‌ترین نوع دیوارهای سبز هستند که در فضاهای داخلی بسیار کاربرد دارند و محل قرارگیری‌شان نیز به‌راحتی قابل تعویض است.

  3. 3
    آیا دیوارهای سبز گران‌قیمت هستند؟

    معمولاً هر چیزی که از فناوری جدیدی بهره ببرد ارزان تمام نمی‌شود، سیستم‌های دیوارهای سبز نیز دقیقاً این‌گونه هستند. اما خبر خوب این است که تنوع قیمت زیادی بسته به بودجه شما وجود دارد که می‌توانید نسبت به آن‌ها دیوار سبز مناسب بودجه خود را انتخاب کنید.

    ارزان‌ترین دیوار سبز نوعی است که گیاه به شکل گلدان‌های دیواری روی آن قرار دارد، که در این حالت هزینه دیوار به علت اینکه از سیستم پیش پرورش گیاه استفاده‌نشده است می‌تواند تا حد بسیار زیادی ارزان‌تر تمام شود. برای مثال درروش SAGE، از سیستم پیش پرورش گیاه استفاده می‌شود که از گیاهان به مدت 8 الی 12 هفته به‌طور مرتب و دقیق نگهداری و مراقبت می‌شود. قطعاً این مراقبت و نگهداری از گیاهان هزینه‌ای را دربر دارد و بالطبع هزینه کلی شمارا نیز به‌طور چشمگیری افزایش خواهد داد. بعدازاین مرحله هزینه حمل‌ونقل تمام گیاهان به محلی که قرار است روی دیوار نصب شوند نیز وجود دارد که این هم می‌تواند روی مبلغ کلی شما تأثیر داشته باشد. از طرفی دیگر هزینه دیوار سبز می‌تواند بستگی به نوع نصب و یا طراحی آن نیز می‌تواند تفاوت هزینه بسیار زیادی داشته باشد.

  4. 4
    آیا می‌شود در دیوارهای سبز، سبزیجات خوراکی هم پرورش داد؟

    اخیراً برخی سیستم‌هایی برای پروش گیاهان و سبزیجات خوراکی طراحی‌شده‌اند که به دلیل کمبود فضای مناسب برای کشت آن‌ها از طراحی دیوارهای سبز بهره می‌برند. اما بااین‌حال این نوع دیوارها برای کشت سبزی‌ها و گیاهان خوراکی مخصوصاً برای رستوران‌ها پیشنهاد و توصیه نمی‌شوند. علاوه بر این شما نیاز خواهید داشت از گیاهان خوراکی به‌وفور استفاده کنید و آن‌ها را پشت سر هم قیچی کنید و تحت این شرایط دیگر گیاه سبزی روی دیوارتان باقی نخواهد ماند تا جلوه زیبایی به فضای شما ببخشد و این زیبایی بصری فضای شمارا به‌شدت پایین خواهد آورد.

  5. 5
    در کجاها می‌توان از دیوارهای سبز استفاده کرد؟

    دیوارهای سبز می‌تواند مناسب ساختمان‌های اداری و مسکونی باشد و می‌تواند گفت که محدودیت خاصی برای استفاده از آن وجود ندارد. برای مثال شما می‌توانید از آن در باغچه محل مسکونی‌تان استفاده کنید و یا در بیرون حیاط و یا در داخل اداره و محل کارتان از آن‌ها بهره ببرید.

    به دلیل کم کردن مقدار قابل‌توجهی دی‌اکسید کربن، از این دیوارها می‌توان در فضاهای عمومی نیز استفاده کرد. اما ممکن است پیشروی بیش‌ازحد صنعت و آلودگی کمک زیادی به جبران این روند نکند.

  6. 6
    آیا می‌توانیم دیوار سبز را داخل خانه‌مان نصب کنیم؟

    انعطاف‌پذیر بودن دیوارهای سبز باعث می‌شود آن‌ها برای هر محیطی مناسب باشند. مثلاً برای محیط‌های کاری و اداری، دیوارهای سبز می‌توانند هم در بخش داخلی و هم در فضای بیرونی آن مورداستفاده قرار بگیرند.

    اما نگران انتخاب و یا محل قرارگیری دیوارهای سبز نباشید، چراکه متخصصینی در این حوزه وجود دارند که می‌توانند به‌طور دقیق شمارا نسبت به نیاز و خواسته‌هایتان راهنمایی کنند و شمارا از ابهام و سر دگمی و نگرانی دربیاورند.

  7. 7
    آیا نگهداری دیوارهای سبز کار سختی است؟

    پاسخ ساده به این سؤال بله است. اما خبر خوب این است که مشتریانی که قرار است از این دیوارها استفاده کنند به حال خود رها نمی‌شوند تا با نگهداری آن در تقلا باشند. نحوه نگهداری دیوار سبز جزءِ مهم‌ترین عوامل بقای آن است چراکه مثل دیوارهای دیگر بی‌جان نیستند و نیاز به رسیدگی دارند. درواقع این مسئله‌ای است که ما باید قبل از نصب این دیوار به آن توجه کنیم که آیا این دیوار درست نصب می‌شود و به آن به‌خوبی رسیدگی خواهد شد یا نه. بعدازاینکه از بابت این موضوع مطمئن شدیم می‌توانیم ادامه مراحل را انجام بدهیم.

    معمولاً ماه‌های اول نگهداری دیوارهای سبز بسیار مهم است. زمان آبیاری و درست انجام دادن این کار نقش مهمی را در بقای آن ایفا می‌کند. اما ما در این مسیر شمارا تنها نخواهیم گذاشت و تمام جزئیات را برای نگهداری عمر بالای دیوارتان به شما خواهیم گفت.

  8. 8
    دیوارهای سبز باید چگونه آبیاری شوند؟

    اکثر دیوارهای سبز به روش آبیاری قطره‌ای سیراب می‌شوند که هم در مصرف آب صرفه‌جویی قابل‌توجهی می‌شود و هم گیاهان به‌طور مداوم و مرتب آبیاری می‌شوند و در این روش آب کمی هم در طی آبیاری به هدر می‌رود.

    از روش‌های دیگر نیز می‌توان به سیستم چرخش مجدد آب (Recirculation systems) و استفاده مجدد از آبی که به گیاهان داده‌شده نیز نام برد. بدین‌صورت که آبی که قبلاً به گیاهان داده‌شده داخل یک مخزن جمع شده و دوباره پمپاژ می‌شود و از همان مقدار می‌توان برای دفعات متعددی استفاده کرد که موجب صرفه‌جویی قابل‌توجه آب می‌شود. اما برای دیوارهایی که فضای کافی برای مخزن ذخیره آب ندارند آبیاری مستقیم و دستی می‌تواند گزینه‌ی مناسبی باشد.

  9. 9
    گیاهانی که در دیوارهای سبز استفاده می‌شوند چقدر عمر می‌کنند و سبز می‌مانند؟

    حتی به‌واسطه فناوری‌های جدید پروش گیاهان و تولید دیوارهای سبز بازهم نمی‌توان به‌صراحت راجع به عمر گیاهانی که در دیوارهای سبز استفاده می‌شوند صحبت کرد. برای مثال در مواردی بسیار نادر دیده‌شده است که پنل گیاهی دیواری حتی تا 25 سال نیز عمر کرده است. اما نمی‌تواند این را در مورد همه دیوارهای سبز با قاطعیت بیان کرد و انتظار یکسان داشت. چراکه عمر گیاهان به‌هیچ‌عنوان قابل پیش‌بینی نیستند و بسته به نوع، شرایط و رویدادها بسیار متفاوت هستند. گیاهان تا جایی به رشد خود ادامه می‌دهند که ریشه آن‌ها سعی در پیشروی کردن و بیشتر رشد کردن می‌کند که به دلیل محدودیت فضا در نقطه‌ای متوقف‌شده و گیاه دیگر نمی‌تواند بیشتر از یک حد رشد کند. بااینکه به‌سختی می‌توان زمانی برای بقای آن‌ها تعیین کرد، اما به‌طورمعمول گیاهانی که در پنل‌ها رشد می‌کنند 5 تا 10 سال عمر می‌کنند و بعدها باید با گیاه تازه‌ای تعویض شوند. اما اگر در جای گلدانی رشد کنند عمر آن‌ها حدوداً به یک سال خواهد رسید و بعد از یک سال باید تعویض شوند.

افزایش بهره وری

سالم سازی آب و هوای داخل

کاهش سر و صدای محیط

دمای محیط را کاهش می دهد

هوا را تمیز و پاک می کند

بهبود بخشیدن محیط زیست

افزایش طول عمر نما

افزایش ارزش ساختمان

لایه مقاوم در برابر آتش

افزایش احساس رفاه

مصرف بهینه آب

سهولت در تعمیر و نگهداری

گیاهان خزه‌ای

گیاهانی که برای دیوار سبز به کار می‌روند تنوع بی‌نظیری دارند. این گیاهان نه تنها به عنوان یک گروه گیاهی مستقل، بلکه به عنوان مجموعه‌ای از گونه‌ها و رنگ‌بندی‌های گوناگون می‌توانند مطابق با یک طرح یا سلیقه خاص طراحی شده و زینت‌بخش دکوراسیون داخلی خانه یا دفتر کار شما شوند.