دریافت دستور نقشه برای ساخت و ساز

اسفند 6, 1401

دریافت دستور نقشه برای ساخت و ساز

صفر تا صد انجام مراحل و دریافت دستور نقشه برای ساخت‌وساز

برای دریافت دستور نقشه چه کاری باید انجام دهیم؟ دستور نقشه نوعی ابلاغ رسمی است که از طرف شهرداری به مالک برای ساخت‌وساز اعلام می‌شود. درواقع اولین قدم برای ساخت یک ساختمان اعم از تجاری یا مسکونی، اخذ دستور نقشه از شهرداری است. دلیل شهرداری برای اخذ دستور نقشه، جلوگیری از هرج‌ومرج شهر در روند ساختمان‌سازی و همچنین ساختمان‌سازی در محدوده مشخص شده برای افراد است.

اگر شما هم به راهنمایی برای دریافت و پیگیری دستور نقشه شهرداری  نیاز دارید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

مدارک لازم برای دریافت دستور نقشه

  • اصل و کپی تمامی صفحات سند مالکیت ملک موردنظر
  • اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی هوشمند مالک و یا مالکین (در صورت مراجعه وکیل از طرف مالک، اصل و کپی وکالت‌نامه، شناسنامه و کارت ملی وکیل الزامی است.)
  • در صورت فوت مالک (اصل و تصویر گواهی انحصار وراثت همراه با شناسنامه و کارت ملی تمامی وارثین)
  • درصورتی‌که مالک شخص حقوقی باشد، ارائه معرفی‌نامه رسمی به تعیین حدود اختیارات نماینده، اساس‌نامه و روزنامه رسمی شرکت الزامی است.
  • اصل و کپی فیش نوسازی سال جاری ملک (اگر فیش نوسازی ملک موجود نباشد، لحظه ثبت درخواست این مبلغ محاسبه شده و برای پرداخت به شما اعلام می‌شود.)
  • نقشه 1/2000 وضع موجود که محل دقیق ملک توسط مالک یا وکیل قانونی مالک بر روی آن مشخص شده است.
  • در املاک دارای اشکال خاص و یا شیب‌های بسیار تند و یا بیش از 3000 مترمربع، ارائه نقشه 2000/1 با تأیید مهندس ذی‌صلاح الزامی است.
  • درصورتی‌که ملک فاقد ساختمان باشد، ارائه نظریه کمیسیون ماده 12 و یا گواهی عدم استفاده از مزایای مواد 6 و 7 قانون اراضی شهری الزامی است.
  • اصل و کپی صورت مجلس تفکیکی برای املاکی که دارای سند آپارتمانی هستند و از یک واحد بیشتر هستند.
  • نظریه و رأی کمیسیون ماده 7 معروف به کمیسیون باغات.
  • ارائه فیش آب، برق، گاز و تلفن ملک به همراه کد پستی

 

مراحل گرفتن دستور نقشه

اولین گام دریافت دستور نقشه – تشکیل پرونده

بعد از آماده‌کردن مدارک لازم جهت دریافت دستور نقشه از شهرداری، باید با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی اقدام به تشکیل پرونده نمایید. کارشناس تشکیل پرونده، پس از بررسی مدارک و تأیید صحّت آن درخواست شما در سیستم ثبت می‌کند. پس از ثبت‌شدن در سیستم، رسید آن که شامل شماره پرونده، تاریخ ثبت، تاریخ بازدید و نام بازدیدکننده است را به شما تحویل می‌دهد.

دریافت دستور نقشه از تهران من

اگر در تهران زندگی می‌کنید و دارای حساب کاربری فعال در اپلیکیشن تهران من هستید، می‌توانید درخواست صدور دستور نقشه را به‌صورت غیرحضوری و آنلاین نیز ثبت کنید و بعد از دریافت رسید، باقی مراحل را انجام دهید.

دومین گام – بازدید از ملک موردنظر

کارشناس تعیین شده برای ملک شما، در زمان مقرر شده در رسید ثبت نامی، موظف است بازدید از ملک را انجام دهد و گزارش آن را در سیستم ثبت نماید. در این مرحله بهتر است شما از قبل شرایط لازم را برای بازدید از ملک خود را فراهم کنید؛ زیرا مسئولیت و هزینه‌های تأخیر در پروسه گرفتن نقشه از شهرداری بر عهده شما خواهد بود.

سومین گام – طرح تفصیلی و بر و کف

در این مرحله از مراحل درخواست دستور نقشه، نظریه تفصیلی و بر و کف از منطقه توسط مسئول مربوطه، به‌صورت سیستمی دریافت می‌شود. پس از آن پرونده شما برای صدور دستور نقشه ارسال می‌شود. پیگیری این مرحله از مراحل دریافت دستور نقشه بر عهده دفتر خدمات الکترونیک قضایی است.

چهارمین گام – صدور دستور نقشه

در مرحله آخر، رئیس صدور پروانه با تأییدکردن آن به‌صورت سیستمی، به مراحل دریافت دستور نقشه پایان می‌دهد. شما می‌توانید دستور نقشه خود را به‌صورت چاپ شده از دفتر خدمات الکترونیک قضایی تحویل بگیرید.

در این مرحله و پس از صدور دستور نقشه، اطلاعات روی دستور نقشه را با ملک خود تطبیق دهید تا مغایرتی وجود نداشته باشد. همچنین دستور نقشه باید حتماً مهر دفتر خدمات الکترونیک قضایی را داشته باشد.

دانلود دستور نقشه و توضیحات مربوط به آن

 

شماره پرونده

شهرداری در تمام بخش‌ها برای سرعت‌بخشیدن به پیگیری امورات مربوط به ساختمان از شماره پرونده استفاده می‌کند. در قسمت شهرسازی نیز ملک شما توسط شماره پرونده که در بالای دستور نقشه درج شده، شناسایی می‌شود.

تاریخ صدور دستور نقشه

تاریخ مشخص شده در این قسمت نشان‌دهنده اعتبار دستور نقشه از تاریخ صدور به مدت 6 ماه است.

کد شناسایی ملک

کد شناسایی ملک، درواقع همان کد ملک و بلوک است که از طریق پلاک آبی ملک و یا مشخص‌کردن محدوده قرارگیری ملک در نقشه مشخص می‌شود و شهرداری نیز با استفاده از همین کد، ملک شما را شناسایی می‌کند.

پلاک ثبتی ملک

پلاک ثبتی ملک توسط اداره ثبت صادر شده و بر روی سند نوشته می‌شود. این پلاک شامل یک اصلی و یک فرعی است.

نوع درخواست

نوع درخواست شما برای مشخص‌کردن اقداماتی که قصد انجام آن در ملک را دارید، در این قسمت درج می‌شود. نوع درخواست از تخریب تا نوسازی، تغییر نقشه، توسعه بنا، تعمیرات اساسی و … متفاوت است و باید حتماً در این قسمت مشخص شده باشد.

تاریخ درخواست

این تاریخ همان تاریخی است که شما برای دریافت دستور نقشه شهرداری اقدام کرده‌اید. به دلیل تغییر قوانین ساخت‌و‌ساز، این تاریخ برای مشمولیت شما از قوانین جدید است.

نام متقاضی

نام متقاضی همان مالک ملک و یا وکیلی‌ است که از طرف مالک برای انجام امور وکالت دارد. اگر مالکین متعدد هستند، برای درخواست صدور نقشه، ذکرکردن نام یک نفر کافی است. اما برای صدور پروانه نام تمامی مالکین و رضایت آن‌ها الزامی است.

ابعاد طبق سند

در این قسمت دقیقاً همان ابعادی ذکر می‌شود که داخل سند نوشته شده است.

ابعاد طبق وضع موجود

این ابعاد را مأمور بازدید از ملک شما، هنگام بررسی و بازدید از ملک ثبت می‌کند.

ابعاد گذر اصلاحی

ابعادی است که ملک شما بعد از گذر اصلاحی باید داشته باشد. رعایت اصلاحی یا عقب‌نشینی از گذر، معمولاً تأثیر زیادی در تراکم مجاز ملک شما ندارد، مگر در املاکی که اصلاحی بسیار زیاد باشد یا املاکی که گذر اصلاحی در ضلع شرقی یا غربی ملک باشد.

ابعاد باقی‌مانده پس از اصلاحی

ابعاد نهایی ملک پس از اصلاحات و عقب‌نشینی‌های ذکر شده در دستور نقشه

ابعاد دیگر

ابعادی که ملاک تراکم بر اساس آن تعیین و ثبت می‌شود.

عرض‌گذر اصلاحی

در این جدول مقدار کنسول هر طبقه به همراه عرض‌گذر آن نوشته می‌شود.

توضیحات طرح تفصیلی بر و کف

توضیحاتی است که کارشناس تعیین شده برای بازدید از ملک شما، بر و کف برای نحوه تغییر اصلاحی و استعلاماتی که صورت‌گرفته است، می‌دهد.

پهنه

این قسمت شامل پهنه مسکونی می‌باشد. پهنه درواقع دسته‌بندی اراضی بر اساس نوع کاربری و به‌منظور بالابردن کارایی محیط شهری می‌باشد.

محل احداث بنا

محل ملک موردنظر را مشخص می‌کند.

تعداد طبقات مجاز

این عدد حداکثر طبقاتی است که می‌توانید در ملک موردنظر بسازید.

دریافت دستور نقشه چه مدت زمانی طول می‌کشد؟

پس از ثبت درخواست، درصورتی‌که مدارک شما کامل و بدون نقص باشد، زمان صدور این سند 14 روز کاری طول می‌کشد. در صورت وجود هرگونه مشکل در مراحل گرفتن دستور نقشه مانند عدم تطابق مدارک، فرایند دریافت دستور نقشه شهرداری ممکن‌ است تا یک سال نیز با تأخیر همراه باشد.

نحوه استعلام دستور نقشه

در هر مرحله از مراحل درخواست دستور نقشه، برای اطلاع و پیگیری آخرین وضعیت دستور نقشه ملک خود می‌توانید با شماره‌گیری #۳*۱*۱۳۷* در تلفن همراه خود اطلاعات لازم را دریافت کنید. برای دریافت اطلاعات از این کد حتماً باید شماره پرونده خود را به همراه داشته باشید.

از دستور نقشه تا جواز

پروانه ساختمانی یا همان جواز، اجازه‌نامه ایست که شهرداری برای ساخت‌وساز  به مالک یا پیمانکار پروژه می‌دهد.

علت اصلی برای گرفتن جواز این است که ساختمان شما بر اساس ضوابط و آیین‌نامة شهرداری اجرا شود تا بروز حادثه‌های ساختمانی به حداقل ممکن برسد.

فرایند گرفتن دستور نقشه تا جواز بر اساس تکمیل بودن مدارک و استعلامات موردنظر از ادارات مختلف ممکن است از چند ماه تا یک سال به طول انجامد. البته توجه داشته باشید که بعد از صدور دستور نقشه و مجوز برای ساخت‌وساز همیشگی نیست. بلکه بعد از گرفتن دستور نقشه و جواز تنها 6 ماه مهلت دارید تا ملک موردنظر را بسازید البته می‌توانید بعد از تمام‌شدن اعتبارش آن را برای 2 سال دیگر تمدید کنید.

همان‌طور که از ابتدای مقاله نیز خواندید، دریافت دستور نقشه از مهم‌ترین مراحل پیش از ساخت ملک می‌باشد و می‌توان باتوجه‌به موارد درج شده در آن، طراحی ساختمان را به بهترین شکل ممکن انجام داد.

مطالب عمومی
About PadirAdmin

4 Comments
  1. با سلام و احترام ، سوالی داشتم اگر ممکن است پاسخ بفرمائید

    اینکه مالکین یک ساختمان قدیمی ساز، دستور نقشه گرفته باشند و تعهد تخر یب هم داده باشند ولی پس از مدتی به دلایلی منصرف بشوند نتیجه چه خواهد شد آیا در زمانی دیگر پس از اتمام اعتبار۲ سال تمدید، دوباره میتوانند درخواست دستور نقشه کنند؟

    با تشکر فراوان

    • با سلام و عرض ادب

      بله می‌توانند مجددا درخواست صدور دستور نقشه بدهید، و در صورتی که طرح تفصیلی قبلی تغییری نداشته باشد، مجددا همان دستور نقشه برایتان صادر می‌شود و در صورتی که این طرح دارای تغییرات جدیدی باشد، دستور نقشه جدید با ضوابط روز برایتان صادر می‌گردد.

      پایدار باشید

  2. سلام
    مطالب جامع و خوبی بود.اگر در سند باغچه یا مشجر ذکر شده باشد در دستور نقشه چه تأثیری دارد ؟

    • با سلام و عرض ادب

      برای مورد مذکور احتمالا نیاز به دریافت تاییدیه از اداره جهاد کشاورزی خواهید داشت. برای دریافت اطلاعات بیشتر و دقیق تر می‌توانید از واحد طرح تفضیلی شهرداری منطقه اطلاعات بیشتری کسب کنید.

      پایدار باشید

پاسخ دادن

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *